Kulttuuria ja pyykin pesua. Pitkät tauot eivät ole hyväksi kirjoittamiselle eikä ....tulee pelko, etten osaakaan enää. Vastauksen saa, kun uskaltaa yrittää. Joka iltaisessa kirjoittamisessa on hyötynä, ettei ainakaan ole unohtanut asioita, eikä ole niin korkeaa kynnystä aloittamisessa. Jospa alkaisi arkisista asioita, kuten pyykinpesusta. Ostin nestemäistä Bio Luvilia, jonka pitäisi säilyttää vaatteiden värit kirkkaina. Pestyn pyykin tuoksu oli hyvin voimakas, ei ollenkaan niin raikas kuin nestemäisen Omo pesun jälkeen. Voi, kuinka kaipaan hetkeä, kun pyykit saa ripustaa ulos tuuleen ja aurinkoon. Työssä ahersin pitkän päivän, joten kotityöt jäivätkin pyykin pesuun.

Teatterista ja elokuvista on ollut iloa maaliskuun iltoihin. Pari viikkoa sitten työkaverin kanssaTampereen Työväen teatterissa: Hellyyden ehdoilla, joka perustuu Larry McMurtryn romaaniin ja on Dan Gordonin sovittama näyttömölle. Ensimmäinen puoliaika oli hauska, näyttelijät Minna Hokkanen ja Petra Saaristo keskustelivat äitinä ja tyttärenä joka päivä puhelimessa, yrittivät välillä irrottautuakin toisistaan. Toinen puoliaika vei tunnelman surulliseksi, kappale olikin draamakomedia ja naurut vaihtuivat itkuksi.

Viime perjantain teatterikappale: Kahden herran palvelija, oli hauska ja erikoisen hyvät näyttelijäsuoritukset oli esityksen vetovoima. Työkaverini  eivät oikein lämminneet näytelmälle, taisivat heidän ja minun puolisoni  paremmin ymmärtää näyttelijöiden taidon. Teatterin jälkeiset jatkot Hämeensillassa olivat oikein onnistuneet, pitkästä aikaa kahden puolison kanssa viihteellä.

Eilen sunnuntaina olin varamummuna ja vein vävyni 8 v. tyttären elokuviin katsomaan Walt Disneyn: Prinsessa ja Sammakkoa. Olimme ostaneet hänelle joululahjaksi elokuvalipun ja lupauksen yhteisestä elokuvakokemuksesta. Muuten elokuva oli  iki-ihana unelmineen ja toiveineen tähdelle, mutta hetkenkään rauhaa ei elokuvissa ollut. Liiallinen meno ja äänekäs meininki ärsytti, ei ihme, jos lapset ovat levottomia, jos heille tuollaista ohjelmaa on pelkästään tarjolla. Olisin jättänyt kaksi kolmasosaa elokuvan metelistä pois ja korvannut sen rauhallisilla kohtauksilla. Mukava ilta meillä kuitenkin oli olla yhdessä, jätskiannosten nauttimiset, ja parkkilipun kadottamiset muistoina.