Tyttärenpoikamme tuli meille yökylään, oli mukava olla hänen kanssaan. Pappa oli lämmittänyt saunan ja saunoimme pitkään lähes tunnin ajan. 2,5 vuotias on niin herttainen poika, muistuu mieleeni kummipoikamme Ville samanikäisenä. Tuon ikäinen opettelee kaikkea uutta ja on hyvin vastaanottavainen. Minun virkani oli lukea Villelle iltasatu, kun olimme heillä kylässä. Niin saan Vipollekin lukea, eilen luimme Minttu mummolassa, kirja josta omat lapseni pitivät pieninä ja nyt lasten lapset.

Aamulla menin Vipon kanssa Pinsiön kirkkoon hyvissä ajoin keittämään kirkkokahveita. Vilpo sai toimia suntio Inton avustajana laittamalla virren numeroita seinälle ja ehtoollispikarien paikalleen laittajana. Ja siellä oli tilaa juosta ja iloita. Kirkon menojen aikana olin Vilpon kanssa takapenkissä, siellä hän sai vähän liikkuakin, mutta osasi olla hyvin hiljaa. Ehtoollispöydässä hän sai siunauksen, mutta hän olisi halunnut ehtoollisleivän, kun kaikki muutkin saivat, hän aneli moneen kertaan, mutta enhän voinut sallia sitä, kun en ollut hänen vanhemmiltaan kysynyt. Voi sitä reppanaa, onneksi hän unohti sen pian, minulle jäi vähän syyllinen olo.

Elsa tytön (pojan tyttäremme) vein neljän kuukauden ikäisenä Kallion kirkkoon siunattavaksi. Hän nukkui vaunussa eikä tiennyt tuon taivaallista, mutta minua itketti, kun pappi siunasi niin kauniisti hänet. Siitä jäi oikein hyvä olo. Urho pojan kanssa ei ole tilaisuutta ollut, toivottavasti joskus tulee.

Kävin äitiäni sairaalassa katsomassa, ja jäin tänne hänen asuntoonsa pesemään hänen lakanansa ja jään vielä yöksikin, on hyvä olla välillä yksin. Äiti on täällä asunnossaan liian yksin, varsinkin näin talvella, kun hän ei oikein jaksa lähteä kylille kävelemään ja liukkaat tietkin häntä pelottaa. Tämä talo on mäessä, aina on alamäki, kun täältä lähtee kulkemaan. Äiti on aina ollut hyvin sosiaalinen luonne, olisikohan palvelutalo hänelle parempi asumismuoto. Sellainen, jossa olisi kuitenkin oma asunto, mutta jossa voisi käydä syömässä ja jutustelemassa muiden kanssa.

Huomenna on itsenäisyyspäivä, ja sen jälkeen viikko lomaa edessä. Lähden serkkuni Kaarinan kanssa Tallinnassa käymään vähän jouluostoksilla ja muutenkin yhdessä aikaa viettämään. Lauantaina voisin tehdä joululaatikoita, ainakin kunnon lanttulaatikot voisin uuniin laittaa.