Tammikuun ajan olen potenut masennusta ja väsymystä, kun muut sukulaiseni olivat pääsemässä kaamosmasennuksesta, minä jouduin sen syöveriin. En ole aiemmin ajatellut, mutta minun masennuskuukauteni onkin tammikuu, jolloin on tullut usein tehtyä hätiköityjä päätöksiä. Töissä olen niin uupunut varsinkin iltapäivällä, väsyttää, itkettää eikä oikein mikään huvita, vaikka teenkin työni, mutta iloa en niihin löydä. Viime viikolla kävin OMT hoidossa Nokian kuntofysiossa, sain voimisteluvinkkejä, joita tänään aloin tekemään.

Eilen kävimme puolison kanssa Elossa, huomasin keltaisen värin ja kuinka se palautti elämäniloa. Ostimme kotiin keltaisia kevätesikoita sekä ostin pienen keltaisen muistilehtiön. Uskon niiden hyvään vaikutukseen. Tänään aamulla olikin positiivisempi olo, lähdin ajoissa töihin ja nautin aamusta. Työkin tuntui mukavammalta kuin aikoihin, eikä väsyttänyt niin paljoa.

Soittelin illalla parille naapurin rouvalle ja sain vietyä suunnitelmaa perhekerhosta eteenpäin. Perhekerho on kokoontunut aiemmin joka toinen viikko kirkossamme ja nyt se on säästösyistä supistettu kertaan kuukaudessa. Yritämme toteuttaa sen talkoovoimin, jotta äidit, mummut ja lapset voisivat kokoontua taas joka toinen viikko, naapurin rouva on lupautunut kerhon vetäjäksi. Saas nähdä onnistuuko, josko kerho olisikin Pinsiö-Seuran alainen, se olisi helpompi organisoida.