Puolukoita on tänä syksynä runsaasti, kävin niitä Nokian Siperian vuoressa keräämässä. Matkalla sinne sateli, joten sain syödä ensimmäiset eväät kuusen juurella jo ennen poimimisen alkamistakaan. Onneksi sade loppui ja aurinkokin paistoi jonkin aikaa. Lapsesta saakka tuo vuori on tullut tutuksi, äidin ja siskoni kanssa sieltä vuoden marjat poimimme.

 Perkaaminen olikin iso urakka tänään, koska puolukat oli aika märkiä ja mustikoita olin riipinyt vahingossa mukaan. Ne oli niin vetisiä, että oli pakko heittää ne menemään.

Viikonloppu kuluukin paljolti kotitöissä, sain lauantai-aamuna pestyä olkkarin ikkunat ja verhot. Verhot jäi silittämättä, taitaa mennä ensi sunnuntaihin ilman verhoja. Ensi lauantaina on hautajaiset, täältä kylältä vanhempi rouva sai kutsun ikuisuuteen. Lähden Ylöjärven kirkolle äitini kanssa, ehken muuten menisikään, hänellä on kuitenkin parempi olla taluttaja mukana huimauskohtausten takia.

Tänään sunnuntaina halusin lähteä kirkkoon, kotikylässä on vain kerran kuussa, joten päätin lähteä katsomaan Suoniemen kirkkoa, kun ole milloinkaan siellä käynyt. Täytyyhän kirkkovaltuuston jäsenen olla perillä seurakuntamme eri rakennuksista. Oli kaunis ja avara puukirkko, seinät oli paneloitu ja maalattu vaaleaksi ja hennon vihreäksi. Kirkko on rakennettu jo v. 1803, mutta sitä on todella hyvin hoidettu. Nykyään se toimii vain kesäkirkkona, eikä ihme, nytkin oli läsnä vain kymmenen henkilöä ja kolme kirkon työntekijää. Aiemmin Suoniemi oli oma kuntansa, joka liitettiin 70- luvulla Nokiaan.

Pappina toimi Lauri Hirvonen, saarnassaan kehoitti välttämään ilkeitä puheita, kiivasta sanankäyttöä, joka oli päivän evankeliumin aiheena. Työelämässäkin on tultava kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen, vaikkei pitäisikään jokaisesta. Silti on opittava, ettei sanoisi pahasti vaikka toinen ensin sanoisikin. Sitä on suotavaa harjoitella kotonakin, jossa herkästi kiivastuu toisen puheista.Sainkin heti kokeilla käytännössä, kun kotiin saavuin, ja toimihan se.

Suoniemen kirkon kuva on Nokian seurakunnan sivuilta kopioitu.