Aamuisin on hyvä olo herätessä, kun valoa tulvii huoneeseen ja on huomattavasti helpompi nousta petistä. Olenkin aikastanut kellon soimista puolella tunnilla klo 06.10:en. Työaikani alkaa lähes joka aamu eri aikaan, ja ennen aina mietin jo illalla, moneltako pitää herätä. Nyt on helpompaa, kun nousen aina samaan aikaan ja jonain aamuna saan  lukea sanomalehdet tarkempaan ja muutenkin vetkutella töihin lähtöä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä hitaammin nämä aamutouhut sujuvat.

Tänä aamuna lähdin kynsiteknikolle, joka tekikin minulle kauniit kiiltävät geelikynnet. Ensimmäiset otatin muutamia vuosia sitten, mutta petyin, kun ne kuorituivat pois liian pian. Nyt oli taas pakko alkaa kynsien kaunistaminen, kun jätin sormeni autotallin paljeovien väliin ja kynsiini tuli reiät, jotka haittasivat joka paikassa. Kuulin jälkikäteen, että tuollainen paljeovi on tosi vaarallinen, jos olisin paiskannut sen alas asti, niin siinähän olisin ollut lukittuna. Kotona ei ollut muita ja olisikohan naapuritkaan kuulleet avunhuutoja. Nyt osaan olla varovainen ja varoittaa kaikkia muitakin, oikeastaan oveen pitäisi laittaa varoitustarra.

Eilen illalla oli tapulipiirimme koolla Outin kotona.Meitä oli kahdekan naista koolla kutimiensa kanssa. Sain eilen pienen mekon valmiiksi ja pikkuiset sukatkin siihen. Puoli vuotta sitten aloitin työn, joten hidasta on ollut kutomiseni. Mutta nyt olen tyytyväinen, kun olen saanut jotain näkyvääkin aikaiseksi. Mekon ja töppöset saa pienin lapsen lapsemme. Hän on nyt 1,5 vuotias ja on hurmaava hymyilevä tyttönen. Seuraavaksi suunnittelen slipoverin kutomista kohta viisi vuotiaalle poitsulle, pitääkin huomenna lauantaipäivänä käväistä lankaostoksilla. Nyt ole ajatellut kokeilla pyöröpuikkoja, en ole niillä aiemmin kutonut, mutta toiset kertovat sen olevan hyvin helppoa.

 

 

Lapset olivat meillä kylässä tällä viikolla ja he kovasti leikkivät nukkekodillani.Tosin olen laittanut sinne paljon posliinikissoja ja niille ruokakippojen täyttäminen oli paljon hauskempaa kuin nukeilla leikkiminen. Nukkekotina on meillä iso kaappi, joka on sitä varten hankittu. Lapsena ollessani ihailin nukkekoteja vain lehdistä ja jäi kaipaus niihin. Siksi nyt aikuisena olen nauttinut lasten kanssa sen kokoamisesta. Siskoni tyttö on ollut alusta alkaen kodin järjestelyssä mukana. Nyt hän ei ole käynyt meillä pitkään aikaan ja koti kaipaakin kovasti järjestelemistä näiden pienten lasten leikkimisien jälkeen, kuten kuvastakin huomaa. Vieläköhän saisin 12 vuotiaan tytön innostumaan nukkejen kodin siivoamisessa ja kunnostamisessa.