Kirjoittelin jo tällä viikolla viikonloppukuulumisia blogiini, ja kesken kirjoituksieni tuli sähkökatkos. Ja kirjoitukset katosivat, joten kyllä harmitti! Sähkökatkos kesti yli neljä tuntia, onneksi oli yöaika, nukkua näkee pimeässä. Lumisien puiden oksat taipuvat sähkölinjojen päälle, joten täällä maalla on tänä talvena ollut jo useampia sähkökatkoja.

Viikonloppuna Nilsiän Tahkolla oli reipas meininki. Matka kesti linja-autolla yli kuusi tuntia, linja-autossa oli iloinen tunnelma ja jouduimme pysähtymään kaksi kertaa matkan aikana. Matkan vetäjät pitivät olympialais-aiheiset  tietokilpailut ja minä ja ystävättäreni saavutimme kolmannen sijan. Meidän yhteistyö päättelyineen ja arvauksineen onnistui yliodotusten.

Meidät oli majoitettu upeaan 6 hengen huoneistoon, jossa oli olohuone, keittiö ja sauna parihuoneiden lisäksi. Perjantai-iltana lähdimme Tahkon Piazzalle Kantrihenkisissä vaatteissa ja se teki illasta hauskan, ei tarvinnut jännittää ketään. Olihan siellä muutakin porukkaa tavallisissa vaatteissa, joten meidät talvipäiväläiset oli helppo erottaa. Jytäily G-Agenttien livemusiikin tahdissa oli tosi kivaa, he soittivat tasokkaasti, orkesterissa taisi olla jopa kymmenen jäsentä.

Aamulla lähdimme jo klo 10 Pehkutorille Tahkolahden jäälle Kukon Kiekaisu- avajaisiin. Pakkasta oli 20 astetta, onneksi minulla oli angoravillasukat, ei edes jalat palelleet. Heinähattu duokin tarkeni soittaa kitaralla ja laulaa jonkin aikaa, kunnes heidän sormet kangistuivat. Soppatykistä oli lohikeittotarjoilu ja terästettyä mehua sai ostaa lämmikkeeksi.

Talvipäivien liikuntalajeja oli 11, joihin1.200 henkilöä jakautui tasaisesti. Minä olin mukana rivitanssissa, jossa oli mukana 12 naishenkilöä, harjoitukset olviat Piazzassa kolmen opettajan johdolla. Kolmea eri tanssia harjoittelimme, kahden rytmissä pysyin, mutta ympyrässä tanssitut askeleet eivät sopineet minulle. No, olinhan ensikertalainen, luultavasti monet tanssijoista olivat aiemmin harjoitelleet askelia.

Iltamat - Iltajuhla oli Tahko Span Monitoimiareenalla, buffet oli kantrityyliin tehty, ja oli erittäin korkealuokkaista, vaikka olikin tehty näin isolle väkimäärälle. Pukeutumisetikettinä oli ollut miehillä tumma puku ja naisilla siisti leninki tai pitkät housut. Eli meno ei ollut yhtä rentoa kuin edellisenä iltana, mutta oli meillä yhtä hauskaa kuin joskus nuorena, kun jytäiltiin piirissä likkaporukalla.

Talvipäivät on järjestetty jo 50 kertaa, minä olin ensikertalainen, mutta en taatusti viimeistä kertaa. Ensi kesänä on Turussa kesäpäivät, johon ystävättäreni kanssa jo suunnittelimme menevämme. Toivottavasti toiveemme toteutuu. Sunnuntaina tulimme illan suussa kotiin, matka sujui vähän nopammin kuin menomatka ja tunnelma oli huomattavasti rauhoittunut, kaikki olimme aika väsyneitä.