Maanantai-illan jumppa Nokialla oli peruttu opettajan sairastumisen vuoksi. Harmitti kovasti, koska venyttelyjumppa tuntuu sopivan kropalleni ja antaa hyvää mieltä. Teinpä sitten kyläkierroksen Nokialla ensin Korkeemäenkadulla ja sitten Porkanperällä. Äitini oli palannut iloisin mielin viikonloppureissusta Vantaalta. Annoin hänelle tehtäväksi Pinsiön Joulu lehteen runon kirjoittamisen, koska lehtitoimikunta oli sitä pyytänyt. Aihe olisi jouluinen tai sota-ajasta, ehdotin, että jospa hän kirjoittaisi jostakin sota-ajan joulusta. Taisi hänellä heti välähtää....odottelemme siis uutta runoa.

Marjatan luona tein iloisen löydön, hän kun oli luullut, että jotain arvokasta oli kadonnut. Ehdimme jo ajattelemaan, onko asunnossa käynyt varkaita lattiaremontin aikana. Vanhuksen tavaroita ei saisi laittaa tavallisuudesta poikkeavaan paikkaan, eihän hän meinaa niitä löytää sen jälkeen. Muistan isäni tuskan, kun hän hoitokodissa ei löytänyt mitään tärkeitä tavaroitaan, kuten yskänlääkettä, rahapussia eikä voinut kahviakaan meille tarjota. Hän kun oli aina alkanut kahvin keittoon, silloin kun menimme heille kylään.

Porkanperällä iloitsin pikkupojan jutustelusta, on niin hieno seurata tuon ikäisen 2,5 v puheenkehitystä. Lauseet pitenevät,  sijamuodot alkavat olla kohdallaan ja adjektiivit täydentävät lauseita: "siellä Eija mummun kodissa asuu Jokke pappa" ja "katso tätä kulta mummu"- lauseet  saivat minut liikuttumaan. Pikkuinen tyttö nukkui auton istuimessaan olkkarissa ja heräili, kun tein lähtöä ja sain pienen hymyn häneltä ja iloisten silmien pilkkeen.

Kävimme tänään äänestämässä kyläkirkossamme ennakkoon seurakuntavaaleissa, hyvä asia että äänestää saa kaikissa Nokian kirkoissa. Jaoimme lauantaina vaalimainoksia 120 kpl täällä Pinsiössä, saas nähdä tuottaako tulosta, 14.11 on varsinainen vaalipäivä, jolloin illalla selviää vaalien tulos.