Varasin viime viikolla ajan lääkärilleni tämän  voimattomuuden tähden. Tänä tammikuussa en tee hätiköityjä päätöksiä, kuuntelen lääkäriäni ensin, ja niinhän siinä kävi, että hän ymmärsi voimattomuuteeni ja teetti erinäisiä testejä ja jutteli asiantuntevasti. Tämän päivän lehdessä oli juttua työterveyslääkäreiden tärkeästä roolista, jottei me työntekijät jouduttaisi ennenaikaisesti eläkkelle.

Tietokoneella oloa olen välttänyt, jotta ei niskalihakset jännittyisi, joka myös aiheuttaa väsymystä, kun veri ei kierrä aivoissa kunnolla. Olen käynyt kuntosalilla, hiihtoladulla, venyttelyjumpassa ja voimistellut niskajumppaa. Lääkärini suositteli kirjaa "Joustava mieli", sen tiimoilta hyväksyn paremmin asioita enkä kiellä tunteitani.

Tänään oli kaunis aurinkoinen sää, hiihdoladulle lähdin vasta klo 16, ja petyin pahasti, kun keli oli aikas jäinen, en uskaltanut laskea mäkiä, viimeisen mäen päällä otin sukset jalastani ja talsin mäen alas. Huomenna olisi viisasta suunnistaa kuntosalille, eikä yrittääkään hiihtämistä.