Eilen illalla kuntosali kutsui! Oli vierähtänyt tovi edellisestä kerrasta ja valitettavasti 10 kerran korttini oli päässyt vanhenemaan, yksi kuntoilukerta meni sivu suun. Onneksi oli Smartum setelini mukana ja sain ladattua taas 10 uutta käyntiä korttiini. Alku- ja loppu lämmittelyn suoritin pyörää polkemalla, yhteensä 5 km. Vastaa kyllä tasaista asfalttia, koska soratiellä olisin aivan puhki jo saman matkan jälkeen. Upea olo tuli 1,5 tunnin voimailun jälkeen, tähän voisi tulla riippuvuus! Mukavaa kuntoilla, kun on ihmisiä ympärillä ja voihan heidän kanssaan vaihtaa muutaman sanankin. Työnantaja tukee liikuntaamme ja kulttuuriharrasteita maksaen puolet noiden seteleiden arvosta.

Googlessa kerrottiin kulttuuriseteleistä seuraavaa: Kulttuuriseteli on työnantajan tarjoama verovapaa henkilöstöetu hyvinvoinnin edistämiseksi. Kulttuurisetelillä työntekijä voi harrastaa sekä liikuntaa että kulttuuria. Liikunta mm. ehkäisee korkeaa verenpainetta ja kohottaa mielialaa. Kulttuurin on todettu alentavan verenpainetta ja stressihormonien tasoa

Tänään aamusella käväisin 40 min kävelyllä, tie oli vielä jäinen, mutta iltapäivällä kaamean kurainen. Kyllä maalla on mukavaa...vai onko? Puolet elämästäni olen asunut kaupungissa, enkä tiennyt mitään teiden surkeasta kunnosta. Nyt miettisin tarkemmin, jos valitsisin kaupunki- tai maaseutuasumisen välillä. Vaikeaa olisi kuitenkin palata täältä hiljaisuudesta ja omasta rauhasta takaisin kaupunkiin. Vanhassa kodissamme naapuri näki ikkunasta suoraan olohuoneeseemme ja keittiöön, se ärsytti aikas tavalla. Enkä edes voinut pitää verhoja edessä, saan ahtaan paikan kammon heti, kun joku laittaa verhot ikkunoiden eteen.