Kiitos hyvän loman toivottajille, Annalle, Tiukulle ja Eilalle, ne lämmittivät! Kyllä me Eila tulemme käymään, ehkä jo tällä alkavalla viikolla, soitellaan.

Perjantaina vietimme lomakauden avajaisia puolison kanssa avaamalla shamppanja pullon, vietimme illan kodassa rupatellen ja makkaraa paistellen. Tuona päivänä oli veljeni 50 vuotispäivä, jota tosin vietetään vasta heinäkuun puolella, onnea pikkuveljelle!

Lauantaiaamuna klo 9 alkoi kyläseuramme johtokunnan kokous, olipa ihmeellinen aika. Syynä oli se, että seuramme tilat on irtisanottu kunnan taholta, koska eskarilaiset tarvitsevat lisää tilaa. Harmi, seuramme oli kunnostanut tilat: 3 h ja keittiön purku-uhan alla olevasta vanhasta koulusta. Silloin lapsia oli koulussa vain 27 ja tänä vuonna on pelkästään eskarilaisia 22, ja kaikki vanhan koulun osat tulevat nyt koululaisten käyttöön. Kunnan puolesta saamme kuitenkin pitää kokouksemme edelleen samoissa tiloissa, hyvä niin! Meillä oli kova roudaaminen kaikissa astioissamme ja kalustossa, jotka sijoitetaan väliaikaisesti vanhaan asumattomaan maalaistaloon. Saas nähdä saammeko koskaan niille tavaroille uutta parempaa paikkaa. Tilojen rakentaminen tai kunnostaminen on kallista puuhaa.

Iltapäivällä tyttäremme tuli pienen poikaviikarin kanssa meille joten iloista touhua riitti pitkälle iltaan. Poju oli taas oppinut monta uutta sanaa ja pitempiä lauseita tulee jo solkenaan, osan niistä jo hyvin ymmärsin, ja osassa toimi äitinsä tulkkina. Saattelin heitä illalla kotiin, eipä ollut yksinäistä tänä viikonloppuna!

Sunnuntaiaamuna klo 8 lähdin sauvakävelylle, otin uuden askelmittarin mukaan, josta oli mukava katsoa matkan pituus. Pituutta tuli vain kolme kilometriä, joten illalla suunnistin vielä kuntosalille ja päälle pitkät venyttelyt. Olen päättänyt kuntoilla paljon lomani aikana, jospa saisin lihakset ja nivelelet vielä kuntoon, etteivät niska ja selkä aina vaivaisi.

                                                                                                                                                                                Päivällä kävimme J:n kanssa Tampereella Frenkelissä italialisilla jäätelöillä, ah ne ovat todella maukkailta. Ne valmistetaan Tampereen jäätelötehtaalla, Lakalaivassa ja niissä käytetään aitoa marjaa, eikä mitään keinomakeutusaineita, suosittelen. Alla kuva iloisesta jäätelön myyjästä, joka myös samalla paistaa tötteröt itse jäätelöihin.