Opettamisen iloa. Sain olla tänään jakamassa tietoa ja taitoa nuorelle naisgollegalle, huomasin kuinka monipuolista onkaan työni. Koulutus kestää tämän viikon ja sen jälkeen siirryn taas omiin töihini. Iltasella olin tavallista uupuneempi, kului kolme tuntia työasioista irtaantumiseen. Toivoin klo 20.30, että nyt alkaisi uusi päivä kotitöihin ja harrastuksiin. Hain polttopuita, laitoin takkaan tulen, tein hetken lumitöitä, johan tunsin oloni paljon pirteämmäksi.

Äskeiset tv uutiset hätkähdyttivät, Stora Enson puuviljelmät ulkomailla mm. Brasiliassa ja suomalaisten sellutehtaiden lopetus. Suomen bruttokansantuote oli laskenut viime vuonna 7,8 %, viimeksi v. 1918 on ollut yhtä suuri lasku. Mistäköhän löytyy uusia työpaikkoja lomautetuille ja varsinkin nuorille?

Nyt nautin Frantsilan yrttitilan tuututeetä ja nautin hiljaisuudesta tässä koneen ääressä. Töissä on aina niin paljon meteliä, kotona on hyvä olla rauhassa. Puolisokin meni jo nukkumaan, ei edes telkkarin ääni häiritse, ainoastaan kuorsausta kuuluu  viereisestä huoneesta.

Yrttijuoma suloisiin uniin Unta antava ja rauhoittava yrttitee. Juodaan puoli tuntia ennen nukkumaan menoa. sitruunamelissan ja kissanmintun lehdet, kanervan, humalan ja kamomillan kukat sekä vuohen...

 

Kuva ja teksti Frantsilan Kehäkukan nettisivuilta, joista saa myös tilata monipuolisesta valikoimasta luomuteetä ym ym