Jouluinen ostosreissumme Tallinnaan lomaviikon päätteeksi oli oikein rentouttava. Mennessä meri oli lähes tyyni, paluumatkalla jonkin verran myrskyinen, matkustimme Tallink Starilla. Merimatkat taittuivat liiankin nopeasti, kauemmin olisimme halunneet nauttia merinäköalasta. Hotelli oli pikkuinen ja sijaitsi vanhan kaupungin perällä, josta torille oli jonkin verran kävelymatkaa. Kaarinalla oli kova työ kävellä edestakaisin torin ja hotellin väkeä kainalosauvansa kanssa.  Nautimme joulutorin tunnelmasta ja glögistä. Leikimme neljän tähden illallisia,  joskin pienemmässä mittakaavassa, kolmessa eri ravintolassa. Alkuruokakeitot olivat tosi maukkaita, pääruoat melko hyviä, mutta jälkiruokia ei vatsamme enää sietänyt. Oheisessa kuvassa olemme Italialaisessa piskuisessa ruoka-viinituvassa, jossa nautimme hyvästä palvelusta ja kiireettömyydestä. Luulin tilaavaani alkupalaksi lohileipiä, jotka osoittautuivatkin tomaattisiksi leiviksi, hyviä olivat kuitenkin.

 

Hotellimme Meritown Old town olikin venäläistyylinen, vaikka matkaa tilatessamme luulimme menevämme espajanlaistyyliseen hotelliin, jossa tarjotaan maukkaita espanjalaisia ruokia. Ehkä tähän tilauspuoleen pitäisi enemmän paneutua, ettei tule pettymyksiä.

Viehättävä rakennus ja erittäin siisti paikka kuitenkin oli. Hotellin aulan ja ruokasalin sisustuksessa oli yhdistetty toisiinsa viihtyisällä tavalla keskiaika ja nykypäivä. Historiallisten muurien keskelle oli luotu nykyaikaikaiset tilat, jota korostivat  luonnonläheiset materiaalit ja lämpöiset värisävyt tekstiileissä. Huoneet olivat melko pieniä, mutta hyvin me sinne mahduimme, ei tullut edes kinaa ikkunapaikasta eikä mistään muustakaan.

Joskin ikkunasta näki ulos vain kiipeämällä tuolille. Illalla alkoi ulkoa kuulumaan räiskettä, peästyin jo että mikä sota on syttynyt. Tuolille kipusin ja sainkin katsella ilotulitusraketteja. Mikä juhla mahtoikaan kaupungissa olla, se jäi meille epäselväksi.

Joululahjaostokset jäivät hyvin vähäiseksi, kiertelimme vain näitä paikallisia putiikkeja, emmekä löytäneet paljon ostettavaa, marketteihin emme viitsineet lähteä. Matka olikin siksi niin mukavan rauhallinen ilman kiireen tuntua.