Tämän illan nautintoja: suklaata, pähkinöitä ja punaviiniä. Eilen jo kaipasin punaviinilasillista ja tänään töiden jälkeen en enää  voinut vastustaa kiusausta, vaan poikkesin ostamassa Chileläistä, täyteläistä Sunrise, Carmenere punaviiniä. Meillä ei ole kotona koskaan alkoholipitoisia juomia kaapeissa  houkuttelemassa meitä juomisen nautintoihin,  niitä ostetaan vain kulutukseen.

Poikkesin töiden jälkeen äidillä, hän oli kirjoittanut Aamulehteen kirpeän kulttuuripalstalle sopivan arvostelun Frank McCourtin kirjoista. Lähetimme sen  suoraan toimitukseen Aamulehden verkkosivuilta, ja nyt jäämme odottamaan, josko se julkaistaan mielipidesivuilla, ruusuina tai sitten se haudataan.  Joka tapauksessa, kuka tahansa voi yrittää saada mielipiteensä kuuluviin.

Frank Mc Court, kuva Wigipedian sivuilta, on kirjoittanut kirjat joita lämpimästi suosittelen: Seitsemännen portaan enkeli, Amerikan ihmemaassa ja Liitupölyä. Kirjat ovat hänen omasta elämästään Irlannista ja Amerikasta. Viiden tähden kirjoja *****

Äiti luki näitä minun vuodatus sivujani ja pyysin häneltä arvosteluja. Hänen mielestään ne olivat hyvin kirjoitettua tekstiä, mutta toivoi enemmän kommentteja asioista. Etsin kotiin tultuani Wigipedian sivuilta virallista tietoa sanasta "kommentti". Tässä haun tulos: Kommentti on kantaa ottava selostus, jossa kommentin kirjoittaja lisäksi esittää omia ajatuksia aiheesta. Se on niin kutsuttu kainaloteksti, joka ei esiinny yksistään, vaan on osa suurempaa kokonaisuutta. Kommentti liittyy alkuperäiseen kohteeseen,  ja se voi antaa lisätietoja aiheeseen, sekä esittää kritiikkiiä ja vastaväitteitä alkuperäiselle kohteelle.

Oman kirjoittelemisen kautta tulee halu opiskella suomen kieltä, lauserakenteita ja kielioppia. Muistan jo oppikouluaikana suomen kielen tunnit kaikista kivoimpina oppiaineina, poikkeuksena ainekirjoitus: 45 min aikaa valita aihe ja kirjoittaa siitä tarina, se oli kauheaakin kauheampaa. Minä olisin vaatinut pidemmän ajan ainekirjoituksen suunnitteluun ja toteuttamiseeen. Kuitenkin opettajani Irma Seikkula oli ainoa opettajani, josta pidin todella, eikä hänestä ole minulla minkäänlaisia huonoja muistoja, kuten on monesta muusta opettajastani.