Sunnuntailounaalla puolison kanssa Kiinalaisessa Ylöjärven Elossa.  Näin siellä jonkun syövän puikoilla ja tartuin myös puikkohin, ja hyvin syönti onnistui. Harjoittelin aikanaan Pekingin ankkaa Pekingissä puikoilla ja se onnistui mainiosti. Meidän 20 hengen seurueesta vain kaksi halusi (tai osasi) syödä puikolla, minulle vanhana laboranttina onnistui puikoilla ruuan nauttiminen lähes heti. Suomen Trikoon labrassa värjättiin ja sekoiteltiin pieniä neulekappaleita jopa tuntikin yhteen menoon kuuman hellan ääressä. Eli siinä salaisuus puikkosyöntiin.

Onneksi vaihdoin ammattini laborantista pankkitöihin, oli se hurjan vaarallista käsitellä joka päivä värejä ja myrkkyjä. Siihen aikaan ei edes varoiteltu aineiden syöpä tms yhteyksistä, pipetillä imettiin pullosta ja samalla hengitettiin aimo annos kaasuja. Samoin asbestin vaarallisuudesta ei tiedetty, tuo hella oli peitetty asbestilevyillä, joita surutta heittelimme levylle ja siitä pois. Samoin kuumavesiputkistot labrassa oli suojattu paksulla asbestiköydellä. Tässä ympäristössä olin kymmenen vuotta, mutta onneksi ei minulla ainakaan vielä näy merkkejä syöpäsairauksista. Useat, jotka työskentelivät samoissa olosuhteissa pitempään, ovat sairastuneet erilaisiin syöpiin. Yksi heistä menehtyi jo minun siellä ollessani, muut ovat selvinneet rankoilla lääkekuureilla.

Odotimme jo eilen tyttäremme perhettä kylään, mutta he tulivatkin tänään. Lähdin sunnuntai-iltana vielä pienelle hiitolenkille pihastamme auringon laskun aikaan, naapurimme oli ajellut taas latupohjat auki moottorikelkallaan. Sää oli upea klo 17, mutta aika pian aurinko laski mailleen.

 Vielä pitää odottaa hetki ennen jalkapalloilua