Kesä on kauneimmillaan ja lämmintä 26 astetta varjossa. Kesäflunssa on kiusannut meidän perhettä tämän viikon, harmillista, yskä kiusaa päivällä ja varsinkin yöllä. Aluksi luulin, että yskänlääke auttaa, mutta nyt yskän pitkittyessä pitää etsiä luontaisia ohjeita. Jotenkin pelottaa yskänlääkkeessä oleva aineosa bromiheksiinihydrokloridi, eihän tuota myrkkyä uskalla kolmea päivää enempää nauttia. Suolavedellä kurlaus ja nenähuuhtelu, uskon nyt niiden voimaan. Vanhan ajan konsti oli pikkulikkana istua iskän kanssa huppukuurossa ja hengittää tärpättivettä kovaan yskääni, sepä auttoikin aika nopeasti. Tänä päivänä ei moista uskaltaisi kokeillakaan.

Tammisaaressa lomailimme muutaman päivän, silloinkin oli aurinkoista, vaikkakin vähän viileää. Yövyimme Motelli Marinessa, joka oli vanhassa kaupungissa lähellä merta. Iltaruokapaikkaa etsimme kaupungista, vertailimme hintoja ja palasimme motelliimme, siellä oli edullisimmat hinnat ja mukava terassi istuskella. Söin siikaa uusilla perunoilla (kesän ensimmäiset), J. söi Wienin leikettä, juomana vain kirkasta vettä.

Terassikuva on aamupalalta, oli rauhallista.

Päivällä kävimme soutelemassa poikamme uudella puuveneellä ja kokemassa katiskan, jossa oli niin isoja ahvenia, etten ole nähnyt mokomia kuin kauppahallissa. Paistoimme ne nuotiolla, hyvältä maistuivat. Hain lastenlapset tarhasta, heidän äitinsä oli Hesassa mummunsa synttäreillä. Olikin niin mukava löytää iloisia lapsia, joilla näkyi olevan hyvä olla tuossa päiväkodissa. Hoitotäti jutteli kanssamme ja lapset olivat hyvin tasapainoisia. Mukava  olisi lasten kuvia laittaa blogiin, mutta kun on varoiteltu asiasta, niin jätän laittamatta.

Miehet tekivät raksalla hommia, vanhanaikaista kivijalkaa alkoivat kokoamaan, kaivuri oli mukana, oli sen verran isoja kivenlohkareita, ettei niitä käsivoimin paikalle saisi. Tänään heillä on ollut hirsitalon pystytyspäivä, meidänkin piti olla mukana, mutta harmillista tämä flunssa, emme voineet lähteä mökistämme mihinkään.

Seuraavan päivän aamuna ajelimme Hangon satamaan, jossa vähän kävelimme, oli mahdottoman kylmä tuuli. Kireyttä ilmapiirissämmekin, riisuin kesävaatteet pois satamassa ja laitoin lämpimää päälle, johan helpotti. Ruuaksi söimme silakoita muusilla, kuten satamaravintolassa suositellaan, ja tilasin konjakin varmuuden vuoksi, kylmyyttä vastaan. J. vähän vitsaili tarjoilijalle, että tähän aikaan jo ensimmäinen...

 

Onneksi minulla ei ole tuota viinanhimoa enempään, vesi riittää jatkoon. Iltapäivällä haimme lastenlapset tarhasta, ja otimme ne mukaamme seuraavaan kyläpaikkaan siskoni luokse Vantaalle. Lapsilla olikin keskenään hauskaa siellä, tytöt pelailivat ja piirtelivät, vaikka heillä on ikäeroa 6 vuotta. Kissoista kovasti tykkäsivät.

Miehet istuskelivat koko illan "hyttysmajassa", joksi S. sitä kutsuu ja nauttivat S:n tekemää viiniä (vähän enemmän kuin yhden lasillisen) ja rupattelivat innolla, kun harvoin näkevät. Me, lapset ja äidit saunoimme ja jotkut uskaltautuivat uimaankin jokeen, joka virtaa heidän tonttinsa reunalla. Olimme syöneet terassilla loistavan aterian, johon S. grillaili lihat ja M. teki salaatit ym. Oli erittäin mukava kesälomapäivä!

Aamulla saatoin lastenlapseni Pasilaan lähijunalla, jossa heidän toinen mummunsa oli vastassa. Kätevästi kävi kulku noilla lähijunilla, saatikka, että olisimme yrittäneet omalla autolla sukkuloida Vantaalta Pasilaan, ja lapset olivat riemuissaan!