Eilen illalla lauloimme Pinsiössä Kauneimmat Joululaulut. Kirkko oli täpösen täynnä, sivuhuonetta ja eteistä myöten. Oli mukava tunnelma, glogi lämmitti ja laulaminen rentoutti.  Otin muutamia valokuvia esiintyjistä ja illalla kirjoitin pienen jutun Pinsiö-seuran sivuille. Tähän omaan blogiini en halua laittaa ihmisistä kuvia, siksipä täällä ei ole tilaisuudesta valokuvia.

Tänään teimme karjalanpiirakoita, siinä kuluikin puoli päivää, mukavaa askartetua näin lomapäivälle. Minä tein taikinan, kaulitsin, keitin puuron ja muusin ja J. laittoi täytteet, rypytti ja paistoi. Yhteistyö sujui hyvin tänään. Piirakoista tuli oikein maukkaita, perunapiirakat maistuivat paremmalle. J. on Savosta kotoisin, jossa piirakat olivat tärkeä osa jouluruokaa, siksipä jatkamme tuota perinnettä. Tyttäremme ollessa kaksivuotias, hänelle ei mikään muu kelvannut  joulupöydässä kuin riisipiirakat. Kuinkahan hänen omat lapsensa pitävät piirakoista, joita viemme tuliasiksi heille aattoiltana.

Huomenna on joululahjojen ostopäivä, lähdemme aamupäivällä Lielahteen ja Tampereen keskustaan ostoksille. Toivottavasti saamme kaikki lahjat hankittua, toista päivää en voi uhrata lahjoille. Onneksi meillä on vaatimattomat ostokset, jokaiselle riittää yksi lahja. E. mummille käymme samalla matkalla viemässä paketin ja Hyvät Joulut toivottamassa.

Perjantaiaamuna lähden K. serkkuni kanssa Tallinnaan, siellä on mukava kiertää joulutoria, ja ehkä sieltä jokunen lahjakin tulee ostettua. Yövymme Meriton Old Townissa, josta on helppo liikkua vanhan kaupungin torille ja kauppoihin. K. on huonojalkainen, joten hänen liikkuminen on hidasta. Meillä on jo kolmas kerta, kun käymme Tallinnassa yhdessä, ja kaikki on mennyt erittäin hyvin hänen kanssaan. Olenhan tuntenut hänet syntymästäni asti, ja ymmärrämme toisiamme hyvin. Lapsena olimme usein yhdessä, perheemme pitivät paljon yhteyttä toisiinsa. Ihailin K:aa, hän piti meille leikkikoulua, ja opetti meitä nuorempia kirjoittamaan ja lukemaan. Hänellä oli Kiinan palatsikoira siihen aikaan, joka oli koko suvun lemmikki.