Iloista joulua teille kaikille. Oheisella kuvalla lähetimme hyvän joulun toivotuksia kortteinakin. Tonttu löytyi Tallinnan matkaltani joulukuussa ja kauniina pyhäpäivänä pakkasen paukkuessa istutin sen oksille ja lumihankeen ja räpsin kuvia. Talvisena päivänä on oltava nopea kameran kanssa, aurinko on niin hetken taivaalla. Tänään joulupäivänä oli taivas osittain kirkas, mutta en silti huomannut auringon paistetta, huomasikohan muut? 

Vaihdoin blogipohjani, kun Annanpäivän blogissakin oli niin tosi kaunis pohja. Onkohan tuo lumisade häiritsevää kirjoitusta lukiessa, näin kirjoittaessa sitä likkuvaa kuvaa ei näekään.

 

Joululahjoja oli tarkoitukseni ostaa Tallinnasta, mutta ainoastaan korvakorut ostin Siirille ja muutamia viinipulloja sukulaisille. Talvitakin ostin itselleni, siitä olin oikein tyytyväinen. Takki löytyi Merekeskuksesta, pyytäessäni kuittia ostoksestani, myyjä oli ihmeissään. Loputa hän kirjoitti ruutupaperille lyijykynällä hinnan, päivämäärän ja liikkeen nimeksi Merekeskus, vaikka siellä on monia liikkeitä, ja kaikissa omat myyjät, tapansa kullakin .....Hinnat olivat nousseet Tallinnassa viime käyntini jälkeen, Seppälän myymälässä hinnat olivat täsmälleen samat kuin Suomessa. Joten ei kannattanut sieltä kantaa sen enempää tavaraa. Ruokailu ravintolassa oli vielä edullisempaa, kävimme vanhassa kaupungissa oheisessa paikassa lounaalla, ravintolan nimi ei jäänyt mieleeni. Paikka oli tunnelmallinen ja viihtyisä.

Joulun aika on sujunut hyvin, hyvin rauhallisesti. Tyttäremme oli perheineen Oulussa anoppilassaan joulun ja poikamme taas vaimonsa veljen perheen kanssa Helsingissä. Eilen aattoiltana kävimme haudoille viemässä kynttilät, huh, olipa kirpeä pakkasilma, ei siellä kauaa viivytty. Saunoimme, söimme jouluaterian kahdestaan ja kävimme glögillä veljeni luona naapurissa, jonne oli äitini tullut iltasella.

Sen jälkeen jaoimme kaikki lahjat, paketti toinen toisillemme, ei ole meillä ennen ollutkaan näin vähäistä tämä lahjojen osto. Emme silti yhtään enempää kaivanneetkaan, ehkä kuitenkin kirjoja olisi ollut mukava saada. Kirjahyllyt ovat niin täysiä, että sen tähden jätimme kirjat ostamatta, mutta ensi jouluksi voisi ostaa luettavaa.

Tänään kävin yksin Pinsiön kirkossa, pappina oli Karoliina Löytty. Oli iloinen yllätys, hän oli niin hymyileväinen, selkeäsanainen ja hyvä lauluäänikin on hänelle annettu. Onhan hänen isänsä Jaakko Löytty, joka on esiintynyt ja levyttänyt lauluja. Olenkin ihaillut Jaakko Löytyn ilmaisutaitoa, ja kuunnellut Kahden maan kansalaista uudelleen ja taas uudelleen. Ihailen häntä, vaikka kaikki eivät tunnu olevan samaa mieltä, onhan hänen esitystapansa hyvin persoonallinen. Kirkonmenojen lopuksi pyysinkin Karoliina Löytyltä, että hän pitäisi konsertin isänsä kanssa Pinsiön kirkossa. Hän lupasi muistaa asian!

 

Huomenna on meitä kutsuttu Joken äidin luokse tapaninpäiväaterialle, jonne tulee kaikki kolme veljestä puolisoineen. Mukavaa nähdä miehen puolen sukua pitkästä aikaa. Toivottavasti ei Eilamummi liikaa kuormita itseään meidän vuoksi.