Kävimme työtoverini Pirkon kanssa lenkillä Ylöjärven Pinsiössä Puuvuorella. Varsinaiselle puuvuorelle on käynti kielletty, mutta sen ympärillä kulkee soratie, jota pitkin voi kävellä, pyöräillä tai ratsastaa hevosella, moottoriajoneuvoilla on pääsy kielletty. Syksyn ruska näkyi puissa ja yllätyin, että suurin osa istutetuista männyistä oli oikein hyväkasvuisia ja ympäristö oli erittäin siisti. Männyt kiertävät spiraalinmuotoisesti soravuoren ympärillä.

Netistä löytyi tietoa Puuvuoresta Pia Viitasen eduskuntakysleystä 1977 :" ( Ylöjärvelle ”taiteiltiin” 10 000 männyntaimesta Puuvuori viime keväänä (Agnes Denesin suunnittelema, Strata ympäristötaidehanke). Ihmiset ympäri maailmaa saivat istuttaa tai toivoa itselleen nimikkopuun. Presidentti Ahtisaari vihki keväällä 1996 Puuvuoren istuttamalla viimeisen puun nimiinsä." Minunkin äitini oli istuttamassa oman puun ja hän on kirjoittanut aiheesta runonkin.

Oli kiva jutella Pirkon kanssa pitkästä aikaa, viimeksi olen käynyt hänen mökillään kesällä 2010. Olimme seitsemän vuotta läheisiä työtovereita ja nyt olemme eri työpisteissä, joskin saman työnantajan palveluksessa. Mukavaaa, että ystävyytemme on säilynyt.

 

Nyt on mentävä kiireesti nukkumaan, kello on jo liian paljon. Hyvää yötä, kauniita unia.