Pihapiirimme tuomi oli tänä keväänä hyvin runsaskukintoinen, toukokuun lämpöiset ilmat saivat sen kukoistamaan. Kasvillisuus puhkesi ja ruoho kasvoi niin nopeasti, hämmästelin, en muista milloinkaan kesän kuoriutuneen kahdessa viikossa.  Olen usein ollut viikon toukokuussa lomalla, silloin olen ehtinyt paremmin nauttimaan keväästä. Nyt vanhempana tuntuu jäävän vähemmän vapaa-aikaa, töiden jälkeen on pakko huilailla ennenkuin jaksaa edes ulos lähteä. Tällä viikolla olen lähtenyt iltakävelylle vasta vähän ennen auringon laskua. Nautin suunnattomasti näistä valoisista illoista pitkän ja pimeän talvikauden jälkeen.                                                                             

Saniaiset ovat joka keväinen ilon aiheeni, niiden vaalean vihreä väri hellii silmiäni. Meillä oli jo edellisen talon pihassamme saniaiset levinnyt isolle alueelle. Ja tänä keväänä täällä maallakin saniaiset ovat vihdoin ja viimein levinneet kolmesta taimesta. Rikkaruohot on vielä kitkemättä niiden ympäriltä, muut perennat olen jo saanut kitkettyä. Muutamat kivikkokukat, jotka viime keväänä istutin on hyvässä kasvussa ja kauniissa kukassa. Omalla kamerallani en saa mielestäni kukkien värejä tarpeeksi hyvin esille, kamerani on sellainen pikkuinen digikamera, joka kulkee käsilaukkuni sivutaskussa aina mukanani. Toinen kivikkokukka pitää istuttaa toiseen paikkaan, jossa se pääsee paremmin oikeuksiinsa. Nyt kukkien värisävyt riitelevät keskenään.

Toivottavasti ensi viikolla olisi lämpimiä iltoja, jotta saisi puuhata kukkien kanssa. Tämä viikonloppu kuluu ylioppilasjuhlien merkeissä. Meitä on kutsuttu kaksiin lakkiaisiin huomenna, toiset on Lempäälässä ja toiset täällä kotikylällä, mukavahan niihin on mennä.