Lyhtykukat kukkivat värikkäinä pihassamme, kesän ne ovat aika ikävän näköisiä, mutta palkitsevat odottajan syksyllä.

Perjantai-illasta sunnuntai päivään oli pojan poikamme 3 v. ilonamme. Hän halusi olla meidän kanssamme yötkin, vaikka muu perhe yöpyi tyttäremme perheen luona. Hän keksi paljon leikkejä ja touhusi kaiken aikaa kaikessa rauhassa, taisi nauttia saamastaan huomiosta, kun ei ollut muita lapsia meitä jakamassa tai leikkejä häiritsemässä.

Nostin hänen äitinsa ja isänsä hääkuvan pöydälle illalla, jottei hänen tulisi ikävä. Hän huokaili, että äidillä on ihana tukka ja äiti on ihana ja iskä on niin komea. Luin iltasadun ja poju halusi jäädä yksin huoneeseen nukkumaan vaan toisena iltana virkkoi, että voisin jäädä hänen viereensä nukkumaan. Iltasaduksi hän useimmiten valitsee kunnon vanhanajan Tammen kultaisen kirjan, niissä on aina onnellinen mukava loppu. Samoin Nallen koulutalon kirjat ovat olleet kaikille lastenlapsille mieluisia luettavia.

Toivottavasti pojantytärkin tulee joskus yksin meille, näin pääsemme paremmin tutustumaan lapsiin. Ehkä hän jo kohta voisi tulla yksin linja-autolla Hyvinkäältä Tampereelle, jossa olisimme häntä vastassa.

"Naapuri" kauppasi meille suppilovahveroita, ostin kaksi ämpärillistä perattuja sieniä. Aika pitkän aikaa niistä vettä haihduttelin ja nyt pitäisi mennä pakastamaan sienet. Komeata sienikastiketta on saatavilla pitkin talvea!!

Luin viikon verran kirjaa, jonka sain eilen illalla loppuun. En pystynyt katsomaan TV ohjelmia sen jälkeen, kirja oli niin vaikuttava, jonka luin nyt toistamiseen, elokuvankin olen siitä nähnyt. Kirja kuuluu maailman luetuimpiin teoksiin eikä syyttä. Ihmettelin, että netistä löytyi vanha esittely teoksesta v. 1998 joka alkaa näin:

"Bernhard Schlinkin romaani saksalaisten kollektiivisesta syyllisyydestä ja häpeästä alkaa rakkauskertomuksella. Ratkaisu vaikuttaa ensin oudolta. Sillä mikä voisi olla etäämpänä natsioikeudenkäynneistä kuin rakkaus?

Viisitoistavuotiaan Michael Bergin ja häntä parikymmentä vuotta vanhemman Hanna Schmitzin rakkaus on aluksi vailla syyllisyydentuntoa, vaikka se on tietenkin kiellettyä. Michael on kulttuuriperheen poika ja käy vielä koulua. Hän lukee Hannalle kirjallisuutta ääneen, he kylpevät ja rakastelevat. Tämä tapahtuu porvarillisessa idyllissä, pienessä yliopistokaupungissa 1950-luvun lopulla."

.