Lomasta enää muistot jäljellä..työhön paluu oli 12.7 maanantaina, tunsin kuitenkin itseni virkistyneeksi ja työpäivät kuluivat yllättävän sukkelaan.

Rypsipeltojen loisto kesti muutaman viikon, tänään ei enää näkynyt kukkia, vain pienet valkoiset perhoset olivat valloillaan. 

Sisarieni poikien kanssa Ylöjärven Keijärvellä uimarannalla. Sain nauttia rauhassa auringosta lukiessani Andrew Nicollin kirjaa "Rouva Agathen rakkaus", pojat viihtyivät pari tuntia laiturilta hyppien ja uiden. Toisella kertaa olin neljän pojan kanssa Hämeenkyrössä Vesajärvellä, ja taas sain olla ja lueskella. Pojat ovat sen ikäisiä, ettei heitä tarvitse vahtia, näin ollen sain nauttia auringosta ja rompsusta välillä nukahtaenkin. Sieltä tuli kuitenkin äkkilähtö, kun Roope oli astunut lasinkappaleeseen, lähdimme terveyskeskuksen ensiapuun, mutta yllätys minulle, eihän Hämeenkyrössä ole enää sellaista. Joten tulimme kotiin, Roope liotteli vedessä jalkaansa, desinfioin haavat ja laitoin hänelle laastarit, onneksi haavat eivät olleet kovin syvät.

Viime lauantaina oli veljeni 50 vuotisjuhlat, jotka alkoivat hänen juhlanäyttelyllään Nokian Hinttalassa. Vieraita oli kutsuttu paljon, oli sukulaisia, veljeni kavereita elämänsä varrelta ja taideyhdistyksen jäseniä. Jokke oli mennyt jo aiemmin virittelemään nuotioita ja savustamaan kaloja. Juhlat olivat hauskat, saksofoni soi pihassa, ruoka oli hyvää ja juomaa riitti viinikellarissa ja sahtipajassa, jossa oli loppuillasta karaokelaulua.

Serkkuni Nappikoira taisi olla suosituin vieras vitivalkoisine karvoineen, se oli käynyt "kampaajalla" samana päivänä.

Pihassa kilpailtiin myös miehenkiven kannosta, jota oli jännittävää seurata. Loppuillasta sahti alkoi vaikuttaa ja taisi siinä olla pieni tappelunpoikanenkin muutaman miehen välillä, yllätyin ja vähän pelästyinkin. Palasimme kotiin vuorotellen, ensin sisareni tyttärensä kanssa, seuraavaksi minä ja siitä J. tunnin kuluttua ja poikamme viimeisenä aamutuimaan. Olipa juhlat!

 

 

 

 

 

 

Eilen illalla kävin Eila-mummia katsomassa, kun en ollut käynytkään koko lomani aikana. Hyvin hän siellä jakseli, joimme kahvit ja jutustelimme. Hän oli laittanut leikkikalulaatikon lastenlapsille ja lastenlastenlapsille, ihailen hänen jaksamistaan näiden pientenkin taaperoiden kanssa.