Espanja selvisi MM jalkapallokisojen loppuotteluun voitettuaan tänä iltana Saksan, bravo!! Olen elämäni ensimmäisen kerran katsellut jalkapallokisoja, innostuin Tammisaaressa terassilla, kun saimme katsella isolta kankaalta otteluja. Varsinkin hidastetut kohdat ihastuttivat; liikeratojen kauneus, se näytti lähes tanssilta.

Lomamatkaltani Hämeenlinnaan laitan tähän muutaman valokuvan. Ulkoilin todella paljon ja kävin taidemusoessa, Hämeen linnassa, torilla, kerran terassilla ruokailemassa.

Rohkea tilataideteos vanhan Verkatehtaan takana ihastutti.

Taidemuseossa ihastuin Helsinki aiheisiin valokuvateoksiin, ne oli talvella kuvattuja yllättäviä otoksia. Myös Veksi Salmen kokoelmaan ihastuin, useamman niistä soisin olevan kotini seinällä. Puisen ruskean rannekorun sain mukaani musosta kahdeksalla eurolla. Musossa ei saanut valokuvata, joten poiketkaa katsomassa teoksia, siellä on jokaiselle jotakin.

Aulangon luonnonpuistossa seurustelin lokkien kanssa. Monet niitä vihaavat, mutta ne ovat kauniita, ja yllättävän rohkeita, jopa linssiluteita.

 

 

 

 

Sorsan poikaset tulivat aivan jalkojeni juureen, ne ovat tottuneet saamaan pullaa meiltä ihmisiltä. Kuulin jutun, joka pelästytti, että varikset, jotka ovat tottuneet roskaruokaan kaupungin ympäristössä, eivät enää pysty lentämään kuten ennen, ne saavat liian vähän proteiinia, joka antaa niille voimaa lentämiseen.

Hämeenlinnassa oli restauroitu viime käyntini jälkeen, oli korjattu ja samalla tehty uusia näyttelytiloja, kahviloita, portaikkoja, mielestäni liian paljon. Mieluummin olisin nähnyt linnan aidossa tilli, puu ja kivimuodossa kuten ennen aikaan eikä nykyaikaa olisi saanut sekoittaa linnaan ollenkaan. Olin pettynyt!